HomeblogAlt om PhotoshopLær hvordan du fjerner farvestik

Lær hvordan du fjerner farvestik

video

Der er flere metoder i Photoshop til at fjerne et farvestik. Man siger at billedet er blevet “stukket” af en farve som dermed toner det forkert. Det kan være det er for blåligt eller gulligt – og så skal farverne neutraliseres. Videoen herunder fortæller hvordan du med histogrammet og levels/niveauer kan neutralisere et farvestik. Det er en ret anvendt teknik til at neutralisere uønskede stik eller simpelthen sætte en helt ny farveharmoni som effekt (i disse muntre Instagram tider). Billedet der er anvendt i videoen er ikke så ligetil at neutralisere. Der skal redigeres i alle billedes originale kanaler. Men resultatet taler for sig selv. Teknikken og billedet er med i Photoshop Basis kurset.

Farvestik og histogram

Histogrammet er en ret væsentlig parameter at forstå. Det er faktisk en ret stor grundsten i mange funktioner i Photoshop. Har man ikke styr på det er der mange paneler der er “mærkelige” og ikke logiske. Farvestik kan også neutraliseres med Curves, men det er kun nødvendigt hvis man har brug dor en væsentlig mere detaljeret redigeret. Med væsentlig mener jeg at med Levels har du 3 skyderne pr. kanal. I Curves har du 14. Der er ingen grund til at skyde gråspurve med atomare missiler! God fornøjelse med histogramlæsning versus Photoshop Levels til en ganske bedre billede!

http://youtu.be/dnCiEj-CrSI&rel=0

FOLLOW US ON:
Selektioner og farve
Styr på streg og fy

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert