HomeblogAlt om PhotoshopFacebook Cover billede i Photoshop

Facebook Cover billede i Photoshop

crop-tool-facebook-4

Skal du lige mose et billede op på din facebook side, finder du hurtigt ud af, at der er nogle dimensioner der er smarte at tilpasse sig til.

Photoshop er rigtig god til billedbehandling og mindre god til at lave mosaik kollager i. Vil du lave en samling af billeder sat op i en stram mosaik er det faktisk nemmere at bruge InDesign til det formål.

Beskæring af billede til facebook

Men har du et billede der skal beskæres, så det fremstår super flot så er Photoshop vejen.

Vælg Crop Tool.

Tast disse værdier ind:

crop-tool-facebook

Træk og eventuelt roter din beskæring, og klik ok. Sidder du og gør det her tit, vil det være smart med en Tool Preset. Dine værdier er tastet ind så hvorfor ikke gemme dem til næste gang?

crop-tool-facebook-2

Husk at navngive så det hele er mega nemt at finde igen:

crop-tool-facebook-3

Husk at du kan lave en underbeskæring. Når du har en fast størrelse hvor bredden er 851 pixels vil det være usmart at kommer under den værdi. Så mangler du pixels som automatisk tilføjes at photoshop. Det skabet et teknisk ringere billede. Sørg for at du altid er over 851.

crop-tool-facebook-4

Facebook Cover billede som kollage?

Vil du heller lave en kollage har du jo kun brug for at din dokumentstørrelse netop har facebook cover størrelsen. Så I det tilfælde sætter du egentlig bare dokumentet således op:

facebook-photoshop-document

  1. Tast værdierne ind.
  2. Sørg for at bruge det farverum man bruger på nettet.
  3. Her kan du gemme opsætningen til genbrug.
  4. Her kan du hente din unikke opsætning igen og igen.

FOLLOW US ON:
Facebook skabelon ti
Streg inde på bille

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert