HomeblogAlt om PhotoshopEt-klik genvej til background layer !

Et-klik genvej til background layer !

photoshop-background-layer-bitspot-1

I Adobe Photoshop har du bare altid skulle dobbeltklikke på et background layer for at konvertere det til et almindelig layer. Men nu er det slut. I den seneste CC (januar 2014) opdatering kan du nu nøjes med at klikke kun én ganghængelåsen – og så frigøres dit background layer til et almindeligt lag.

photoshop-background-layer-bitspot-1

photoshop-background-layer-bitspot-2

Vil du gerne navngive laget med det samme (dvs du som sædvanlig henter dialog boksen op som før) så dobbeltklikker du på dit background layer.

Anekdote for background layer:

Før i tiden kunne det være irriterende at dobbeltklikket altid hentede dialogboksen op. Så holdt man ALT tasten nede, hvor man så springer over dialogboksen. Så hvis du er den type bruger, så er genvejen optimeret fra: ALT+dobbelklik på lag – til: klik på hængelås. Meget besvær sparet!

 

 

 

FOLLOW US ON:
Lav din egen toolbar
Spejlvend og kopier

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert