Vild malerkost i Photoshop til nye udtryk

Med udgivelsen Photoshop CS5 kom der en hel del nyheder. Og de fleste af dem er faktisk ganske brugbare og herlige. Nu vil jeg give give mit besyv med! Jeg mener netop introduktionen af dette værktøj vitterlig åbner op for endnu flere kreative muligheder og kombinationer som kan sparke nyt liv i især reklamefotos.

Men for at ramme et hæderligt udtryk er det ikke bare ukritisk plaske pensel over dine kære pixels. Pointen er, at du definerer dine penselstrøg som du vil have det. Med forskellige varianter af pensler der kan slæbe mere eller mindre farve med. Med andre ord: er du kreativ og kan male med strøg er denne Photoshop nyhed lige dig – er du grafiker eller art director får du her nye seje muligheder for flere udtryk.

Jeg synes ofte ikke det er nok bare at pensle løs som bindegal. Motivet skal afkodes og stryges med de fede strøg – så der netop kommer udtryk og karma ind i det foto der anvendes som kilde til mixer brush tool.

Mixer Brushes kommer med mere hjælp end ellers - et lille vindue fortæller om din pens hældning og tryk mod overfladen etc.

Jeg vil ikke komme med en bla bla bla gennemgang thi dem er der myriader af på nettet allerede. Og alle de store Photoshop CS5 nyheder kan du få præsenteret og introduceret på korte præcise videoklip på 2-10 minutter på Adobe TV. Vil du gerne på hæderlig vis introduceres til den nye mixer brush tool i Photoshop kan du se en 3½ minutters fin fin video her. Men jeg vil lige vise et eksempel hvor jeg har spenderet en lille time på et foto jeg  fra cockpittet på en veteranflyver; de Havilland Chipmunk:

Original billede

- og så starter Wacom Intous 4 op med mixer brush:

Her er fotoet bemalet med 4 forskellige mixer brushes der løbende indstilles til det ønskede udtryk

Farver er lidt træge og kan med fordel knaldes lidt op og rundt til varmere temperatur.

Og her ses det endelige resultat efter farveoptimeringer

Jeg er faktisk ret vild med dette photoshop værktøj – især fordi jeg også i det analoge liv tegner og maler.