HomeblogGrafikmagasinetAdobe lukker software ned …

Adobe lukker software ned …

Creative Cloud fra Adobe

Adobe stopper udviklingen og salget af Adobe Edge familien.

Det gælder for Edge Reflow, Edge Inspect og Edge Animate.

App familien kom frem i 2012 og fik dødsstødet i november 2015.

Sådan går det nogle gange. Godt at BitSpot kurser ikke hoppede med på denne vogn 🙂

Genopstandelsen

Animationsdelen i HTML5, som jo egentlig var begrundelsen for Edge Animate, er istedet gået til Adobe Flash.

Flash er teknologien, der fik det første dødsstød af Apple, fordi flash baseret elementer på mobile enheder var regulære strømtyve. Og iøvrigt var det meste flash baserede indhold på nettet reklamer. Og idet Apple kom med iPad’s, der siden de kom frem, har oversvømmet markedet har netop det også bidraget til at flash fik mindre og mindre betydning.

Adobe har istedet kylet deres strømsluger flash ud og omskrevet appen til at kunne animere i … HTML5. Men navnet var blevet forurenet med det ikke duede på Apple’s darlinge.

Hvad gør man så? Ja man giver det et nyt navn. Så det der før var Flash er nu Animate og den App er en fusion af det gamle flash der krævede masser af kodeevner til Edge filosofien der var mere grafisk brugerorienteret.

Så vil du gerne animere et eller andet er det Adobe Animate der er vejen frem idag.

Responsive?

Hvad så med Edge Reflow som kunne lave responsive websteder?

Personliget er jeg ligeglad. Det blev aldrig interessant på det danske marked, idet gratis software som WordPress har stormet internettet med suveræn fleksibilitet. Websteds design har de seneste år, ikke undergået en udvikling af stor brugervenlig betydning. Andet at websteder skal kunne vises på mobile enheder. Men vi navigerer stadigvæk med menusystem. Det har vi altid gjort. Så hvorfor bygge den dybe tallerken forfra igen og igen?

Derfor har WordPress og andre content mangement systemer overtaget det lille websted design marked. Det kan sammenlignes med et supermarked.

Hvis du ikke kan finde, der hvor de har morgenmadsprodukter kommer du aldrig igen. Så alle supermarkeder er inddelt i sektioner sat præcist op i et handlingsmønster. Der er også sådan websteder skal sættes op. Der er jo ingen grund til at rundforvirre gæster medmindre det er et websted om installationskunst du har.

Men er der behov for kodemæssig håndarbejde har Adobe som altid den hamrede fede Dreamweaver.

Adobe Muse som er “drag and drop” web editor er versionen uden kode.

 

FOLLOW US ON:
Infografik, ikoner o
App kurser ændres

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert