HomeblogAlt om InDesign4 store blindgyder i InDesign

4 store blindgyder i InDesign

indesign-style-dead-end-001

InDesign er normalt en særdeles stabil app, der er svær at slå ihjel. De seneste versioner har fokuseret på ebøger og app kreation og interaktivitet. Der har været meget få nyheder til printdesigneren. Men gennem de seneste 2 versioner er der også sket en nedgradering! Og der er stadigvæk 4 blindgyder, hvoraf der er kommet et par nye da det hele kom til at hedde CC et eller andet.

Så en blindgyde er en funktion der ikke virker efter hensigten. Eller en funktionalitet der ikke er udgivet fejlfrit. Der er videoklip der beskriver aben i buret (hvor jeg taler engelsk).

Blindgyde nuancefarver

Når du laver en nuancefarve ghoster “add” knappen hvis du taster en værdi fremfor kører en slædetur. Du kan ikke udelukkende bruge tastaturet til at kommet problemet til livs. Det er en kendt fejl der har været aktiv i adskillige versioner hvis ikke alle 😉

https://youtu.be/ALDSJmnTmUY&rel=0

Blindgyde byg en farve inden i en style

Har du brug for at designe en farve mens du er ved at designe en paragraph eller character style får du  problemer!

Blindgyde rediger farver fra swatches i control baren

I tidligere versioner kunne du nemt skalere panelet fra controlbaren. Du kunne også flytte de enkelte farver rundt. Det kan du ikke mere. Det er i praksis en nedgradering, idet du nu igen har brug for det almindelig swatches panel. For at kunne sortere dine farver.

Blindgyde se min style bygget inde i en style

Vi har en preview knap. Vi slår den til og vi ser ingenting! En funktion der ikke virker.

indesign-style-dead-end-001

Det er en problematik der er alle de steder hvor du kan bygge en character style inden i en paragraph style. En generelt utrolig sej feature der letter arbejdet med lækkert layout. De røde pile viser de steder hvor problemet dukker op. indesign-style-dead-end-002

Når du har stylet din character style får du ingen preview. Det er helt dødt. Det dukker først op når du siger OK. Og så er det lige som om du gik glip af festen.

Her er et nærbillede af de indstillinger jeg lavede for prikkerne i min menuliste:

indesign-style-dead-end-004

En kærlig anbefaling til Adobe:

En “edit” knap her ville være mere end almindeligt velkommen. Så vil det blive nemmere at være kreativ med designet. Uden at skulle trampolin hoppe forskellige paneler og menuer. Men det er ikke en blindgyde.

indesign-style-dead-end-003

Nu kender du til lidt af de små bavianer der ligger i InDesign. Det er ikke “showstoppere” men mere nogle funktionaliteter der er glemt.

 

FOLLOW US ON:
Panorama kreation i
4 fatal dead ends in

Designer - Photographer - Adobe TrainerGrafisk TroldmandSpecialist i Photoshop, InDesign og Illustrator. Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor Adobe Experience Expert

})(jQuery)